2021-04-27 16:37:57

PERNATI SUSJEDI - PROJEKT GRAĐANIN

 

Dana 29.3.2021. U Osnovnoj školi Grigora Viteza održana je  8. županijska smotra iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja  i drugih međupredmetnih tema za Grad Zagreb. Zbog epidemiološke situacije, smotra se kao i prošle godine održala online u sklopu Teams grupe. Snimku događaja možete pogledati klikom na sliku:

Svi radovi upućeni su na državnu razinu.

Učenici 2.a razreda koji pohađaju Izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje sudjelovali su po prvi put na smotri. Nakon što su istražujući i promatrajući upoznali pernate susjede Srednjaka i naučili dosta toga o njima odlučili su putem digitalne brošure podijeliti informacije s ostalim učenicima u školi.

U digitalnoj brošuri predstavili su  Pernate susjede koje najčešće možemo vidjeti ili čuti u našem naselju. Zamišljena je  kao prikaz osobne iskaznice svake ptica. Možete ju prelistati klikom na sliku:

Ptice možemo vidjeti čim pogledamo kroz prozor, promatranjem s balkona, izađemo li iz kuće ili zgrade u park, a neke od njih možemo uočiti ukoliko malo pažljivije pogledamo krošnju, grm ili travu.

Pojedine vrste ptica, koje često možemo vidjeti u našem naselju, nemaju svoja gnijezda na Srednjacima već pretežito dolaze u potrazi za hranom.

Dragana Rakonca, učiteljica znatiželjnih učenika


Osnovna škola Josipa Račića Zagreb